Hogy nyissunk iskolaszer boltot?

Az iskolaszerek kereskedelmével foglalkozó boltok számra manapság egyre gyorsabban növekszik, így ha iskolaszerek árusításával szeretnél foglalkozni, akkor nyitás előtt minden apró részletre figyelni kell, hogy előnyt tudj szerezni a konkurenciához képest. Cikkünkben ehhez fogunk tanácsokat adni.

Az első lépés, a bolt helyének meghatározása. Kezdésnek nézzünk meg egy térképet a helyi iskolákról, nagyobb irodákról, és olyan helyet válasszunk, amely mindegyikhez közel van. Mivel ezek az intézmények fogják a legtöbb vásárlót biztosítani, gondolni kell arra, hogy könnyen meg tudják közelíteni boltunkat.

Az üzleti terv meghatározásakor vegyük figyelembe azt, hogy a nyári hónapokban (általában 3 hónap) az eladások száma jelentősen lecsökken, mivel ilyenkor nincs iskola. Úgy kell meghatározni a célokat, hogy a maradék 9 hónapban kell megszerezni majdnem az egész éves bevételeket.

Indítás előtt töltsük fel raktárkészletünket, amit tartsunk frissen folyamatosan. Nincs annál rosszabb, ha bejön egy érdeklődő, de nem találja meg azt, amire szüksége van. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindenből kell mindig raktáron lenni, de legyen egy kiépített hálózatunk, melynek segítségével maximum néhány nap alatt be tudunk szerezni bármit, amire a vásárlóknak szüksége lehet.