Milyen típusai vannak a férfi kesztyűknek?

Amikor meghalljuk a kesztyű szót, akkor általában a téli kesztyűk jutnak eszünkbe, azonban a számos másik férfi kesztyűvel is találkozhatunk, ha körülnézünk. Ezeket fogjuk cikkünkben bemutatni.

Téli kesztyű

Célja, hogy melegen tartsa kezünket, ennek megfelelő anyagból készül. A leggyakoribbak a kötött kesztyűk, valamint a bélésesek (ha mondjuk bőrből készültek). A legjobbak nem csak a hidegtől, hanem akár a hótól, víztől is védhetik kezeinket a hideg, csapadékos napokon.

Sport kesztyűk

Ezek feladata általában, hogy védjék a kezet, valamint az, hogy növeljék a teljesítményt az adott sportban. Ilyen pl. a baseball (könnyebben elkapható a labda, könnyebben megfogható az ütő), boksz (tompítja az ütéseket), testépítés (biztonságosabb edzés) stb.

Alkalmi, elegáns kesztyűk

Ezek feladata általában, hogy kiegészítsék az elegáns öltözéket. Gyakran használatosak tárgyalásokkor, estélyekkor, ünnepi vagy üzleti összejöveteleken. Általában bőrből készülnek, hogy illeszkedjenek az öltönyhöz.

Védőkesztyűk

Hasonlók a sport kesztyűkhöz, de kifejezetten az a céljuk, hogy a munkások kezét megóvják, ha veszélyes munkát végeznek. Ilyenek lehetne pl. az építőipari munkások, kórházi dolgozók stb. Ha veszélyes helyen, vagy anyagokkal dolgozik valaki, akkor szüksége lehet ilyen kesztyűre.

Autós kesztyűk

Az autós kesztyűk ma már nem csak a hivatásos versenyzők számára elérhetők. Mindennapi használatra is tudunk vásárolni ilyen kesztyűt, és még csak nem is kötelező vezetni bennük, ruházati kiegészítőnek is tökéletesek lehetnek.