Hogyan válaszd ki öltönyöd anyagát?

Ma már rengeteg anyagból lehet öltönyt készíttetni, a különböző anyagok különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, így mindenki megtalálhatja magának azt az anyagot, amiből saját, egyedi öltönyét el szeretné készíttetni.

Gyapjú

Az egyik klasszikus anyag, amiből öltönyt készítenek, gyakorlatilag mindenre megfelel. Vékony kiadásban is el tudják készíteni, így akár nyárra is jó megoldás lehet.

Flanel

Egy kicsit vastagabb, nehezebb anyag, mint a gyapjú, ennek megfelelően kiváló megoldás télre, vagy a hidegebb időszakokra.

Csíkos gyapjú

A régi üzletember, gengszter kinézet, de természetesen nem csak üzletemberek számára jó megoldás, hanem mindenki hordhatja.

Kordbársony

A kordbársony anyag időtálló, nagyon kényelmes, és rossz időben (esőben, hóban, szélben) is jó választás. Egy kardigánnal és egy sállal karöltve divatosan öltözhetünk ezzel a választással.

Gyapjúszövet

A gyapjúszövet az egyik legstrapabíróbb, legöregebb anyag, amiből öltönyt készítenek. Ennek megfelelően sokan úgy gondolják, hogy öregebb emberek számára ajánlott. Ez azonban nincs így, stílusos, fiatalos öltönyöket lehet belőle készíteni.

Pamut

A pamut öltönyök a nyár elengedhetetlen kellékei. Nem csak inggel, hanem akár pólóval párban is divatos kinézetet tudnak teremteni viselőjének.

Vászon

A vászon a legszellőzőbb, legkönnyebb öltöny anyag, hátránya, hogy könnyedén gyűrődik. Ennek megfelelően olyan alkalmakkor viseljük, amikor nem számít egy-egy kis gyűrődés rajta, vagy lehetőségünk van kisimítani, ha probléma lenne belőle.