Mi az a vibrációs alakformálás?

Mi az a vibrációs alakformálás?Az alakformáló kezelések rendkívül népszerűek manapság az emberek körében. Ezek közül az egyik legnépszerűbb lehetőség a vibrációs alakformálás, amit bejegyzésünkben be fogunk mutatni.

A vibrációs tréning, vagy más néven a gyorsulási tréning olyan erőgyakorlatokat jelent melyeket egy különböző frekvencián mozgó gép segítségével végzünk. A gép másodpercenként akár 25-50 alkalommal is mozoghat, ami automatikusan izom összehúzódási és elernyedési reflexet vált ki az emberi testben.

A vibrációs alakformálás előnyei, hogy az edzések időtartam a magas frekvenciának köszönhetően lecsökken, így gyorsabban lehet kiváló eredményeket elérni segítségével, mivel a gyors összehúzódásoknak és elernyedéseknek köszönhetően gyorsabban történik a kalóriák elégetése.

Szintén a magas frekvenciának köszönhetően a kalóriák égetése nem csak az edzés ideje alatt történik, hanem az egyes gyakorlatok között, vagy az edzés után is egy bizonyos ideig folytatódik.

A vibrációs alakformálás előnyei közé tartozik még, hogy nincs szükség nehéz súlyok emelgetésére (ami balesetveszélyes lehet), valamint a futással, biciklizéssel ellentétben rossz időben is lehet végezni, mivel nem csak a szabadban lehet az alakformálást végezni.

Nem csak a kalóriaégetésre van kiváló hatással az alakformálás ezen fajtája, hanem javítja a koordinációt, valamint a flexibilitást is. A rezgés fokozza a véráramot, mely felmelegíti az izmokat, és ezáltal könnyebben nyúlnak, melynek következtében nem csak az edzések lesznek sokkal könnyebbek, hanem megkönnyíti a mindennapi mozgásokat is.