Szigetvári programok, látnivalók

Szigetvári programok, látnivalókSzigetvár hazánk egyik legszínesebb történelemmel rendelkező települése. Ennek megfelelően számos szigetvári programokat, nevezetességeket csodálhatunk meg, ha a városba látogatunk. Ezeket fogjuk a továbbiakban bemutatni.

A programokat tekintve a legtöbb népszerű rendezvény a török kori történelemhez, a vár hősies védelméhez kapcsolódik. Ezek közül a legnagyobbak a Zrínyi Napok és az Ostromnapok. Mindkettő hagyományőrző rendezvény. Ezek mellett a nyári szabadtéri programok és a téli adventi vásárok is nagy népszerűségnek örvendenek és rengeteg embert megmozgatnak.

A nevezetességeket tekintve a legismertebb természetesen a Szigetvári Vár, alapjainak lerakását a XIV. század végén kezdték el. Jelenlegi formáját az ostromok utáni felújítások során, a XIX. század végére érte el. Történelmi jelentőségét 1566-ban, a török ostrom alatt szerezte, amikor a 2500 fős magyar és horvát sereg kitartása megrendítette a világhódító szultánt és seregét.

Nem történelmi nevezetesség, de mindenképpen látogatásra érdemes a város gyógyfürdője. A gyógyfürdő hét medencével, számos gyógyszolgáltatással és színvonalas vendéglátó szolgáltatásokkal várja vendégeit. A víz nátriumkloridos alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely rendkívül kedvező hatású az ízületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére.

Szintén kedvelt turistacélpont a Török-Magyar Barátságpark, amit a Török Köztársaság kezdeményezésére és anyagi támogatásával 1994-ben, Szulejmán születésének 500. évfordulójára adták át.