Megéri mobil klímát választani?

Megéri mobil klímát választani?A nyár melegének elviselésére az egyik legjobb megoldás a klíma vásárlása. Ha nem akarunk otthonunkba végleges megoldást szereltetni valamilyen ok miatt, akkor lehetőségünk van mobil klímát beszereltetni. Segítségével tartósan lehet egy helyiség hőmérsékletét szabályozni, és akár vihetjük egyik helyiségből a másikba anélkül, hogy szakember segítségére lenne hozzá szükségünk, mivel a meleg levegőt elvezető csövet ablakon vagy nyílászárón keresztül is kilógathatjuk.

Amíg korábban jellegzetessége volt a mobil klímáknak a magas zajszint, addig manapság már külső kondenzátor segítségével nem csak halkabbak a modern mobil klímák, mint a régebbi darabok, hanem jobban, hatékonyabban is hűtenek.

A klíma kiválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy hova szeretnénk elhelyezni. Ha üzletbe, üzembe lesz, akkor nem biztos, hogy probléma, ha kicsit hangosabb a kelleténél a szerkezet. Ha azonban hálószobába választunk mobil klímát, akkor célszerű a minél kisebb zajt keresni, hogy ne zavarja meg a pihenést. Ha gyakori használatra választunk mobil klímát, lehetőség van olyan klíma választására is, ahol a a klíma kültéri, így annak hangját a falak megszűrik, csillapítják.

A szükséges klímateljesítmény megválasztása hasonlóan működik a fix klímákhoz, és a helyiség, helyiségek légköbméterének, a helyiség hőszigetelésének, valamint a helyiség elhelyezkedésének függvényében történik. Ha biztosra akarunk menni, ehhez a lépéshez érdemes szakember segítségét kérnünk, akkor is, ha mobil klímát választunk, amit mi magunk szeretnénk beszerelni, elhelyezni a megfelelő helyen.