Szépségápolási trükkök, tanácsok

Szépségápolási trükkök, tanácsokAz emberek (és főleg a hölgyek) számára a szépségápolás fontos folyamatnak számít, mivel apró trükkökkel, megoldásokkal sokat lehet javítani a megjelenésen. Bejegyzésünkben szépségápolási trükköket fogunk megosztani.

A haj

A festett haj legnagyobb problémája, a szín elhalványulása. Ennek elkerülésének a legjobb módja, ha havonta egyszer mély kondicionálóval kezeltetjük hajunkat. Hajmosás során célszerű a fejbőrt alaposabban mosni, nem a hajvégeket, mivel a fejbőrnél találhatók a fiatalabb hajszálak, amik nagyobb odafigyelést igényelnek. Kerüljük a kézzel történő hajpiszkálást is, mivel a zsíros kéz miatt hajunk elveszítheti rugalmasságát.

A körmök

Körömfestéshez ajánlott az átlátszó lakk használata, mivel ilyenkor nem pattog le néhány nap után a körömlakk. Ezt a réteget kétnaponta újra kell festeni, ami hosszan tartó eredményt hoz magával. Pedikűr helyett alakítsunk ki egy új napi rutint: minden fürdésnél dörzsöljük meg a lábunkat habkővel, majd kenjük be krémmel.

A bőr

A szépségápolás egyik legnagyobb feladata a bőr megfelelő ápolása. Érdemes heti 2-3 alkalommal hámlasztó krémet használni, amivel megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől. A pórusok minimalizálásához célszerű alkoholmentes arclemosót használni, ami nem szárítja ki a bőrt, de a feladatra tökéletesen megfelel. Az évszaknak megfelelően kell megválasztani a hidratáló krémeket is, télen a kiszáradástól kell védeni a bőrt, nyáron a káros UV-sugaraktól. Ha alapozót vásárolunk, még a boltban teszteljük le, hogy biztosan illeszkedjen bőrünk színéhez.