Miért választják az emberek a lézeres szemműtétet?

Miért választják az emberek a lézeres szemműtétet?A szem fénytörési hibái az emberek kb. felénél előfordulnak. Amíg régen csak a szemüveg és a kontaktlencse nyújtott megoldás a látásproblémák javítására, addig ma már egy harmadik megoldás is egyre jobban teret nyer magának, ez pedig a lézeres szemműtét. A lézeres kezelést egyre többen választják a jobb látásért, lássuk, hogy miért teszik ezt.

Akár a 100%-osnál is jobb látás

A lézeres látásjavítás legnagyobb vonzerejét természetesen a látás nagymértékű javulása jelenti. Sok esetben a lézeres kezelések után jobban látnak a páciensek, mint szemüveggel, kontaktlencsével, sőt, sokak számára a 100%-os látásnál is jobb eredményt jelent a szemműtét.

Kényelem

Akik szemüveget, kontaktlencsét viselnek, tudják, hogy mennyi problémával jár mindegyik segédeszköz használata, karbantartása. Figyelni kell arra, nehogy elaludjunk egyiket viselve, felébredés után nem látunk rendesen, a szemüveget épen kell tartani, a kontaktlencsét minden nap be kell tenni szemünkbe, majd a nap végén ki kell szedni.

Lézeres szemműtétnél nincs ilyen probléma, egyszer elvégzik a kezelést, és utána többet soha nem kell segédeszközzel foglalkoznunk, nem fog minket akadályozni sportolásban egyik sem.

Egészség

Nem mindenki tudja, de kisebb a lézeres szemműtét egészségügyi kockázata, mint a kontaktlencse viselésének. A kontaktlencse használat során a rendszeres „szemben nyúlkálás” fertőzéshez vezethet, maga a kontaktlencse pedig száraz szemhez. A minimális kockázattal és nulla fájdalommal járó lézeres szemműtét után viszont ezeket a problémákat el lehet felejteni.