Miért vállalkoznak emberek lézeres szemműtétre?

Miért vállalkoznak emberek lézeres szemműtétre?A látásproblémák az emberek nagy részét érintik. Ezek általában a szemek fénytörési hibái (közellátás, távollátás, asztigmia), melyeket szemüveggel, kontaktlencsével vagy lézeres szemműtéttel lehet korrigálni, javítani. Ezek közül a lézeres szemműtét a legdrágább megoldás, mégis egyre többen választják, lássuk, hogy miért.

Kényelem

A lézeres szemműtét legnagyobb előnye a kényelem. Nincs szükség többet szemüvegre, nem kell a kontaktlencsével bajlódni, ha éjszaka felébredünk, nem kell a szemüvegért nyúlni, ha el akarunk jutni a fürdőszobáig. A lézeres szemműtét segédeszköz nélküli tökéletes látást eredményez. Akinek van szemüvege, kontaktlencséje, azt tudja, hogy mennyi kellemetlenségtől meg lehet szabadulni, ha el tudjuk hagyni ezek használatát.

Sportok

A szemüveg viselése rengeteg sport esetén lehetetlen, így ilyenkor a kontaktlencse marad, amivel látni lehet sportolás közben. A kontaktlencsét azonban nem mindenki bírja, akiknek így számos sportról le kell mondaniuk. Aki bírja a kontaktlencsét, az sincs tökéletes helyzetben, ugyanis az bármikor elmozdulhat, kieshet. Küzdősportok, kontakt sportok, úszás esetén a kieső kontaktlencse nem csak zavaró, hanem veszélyes is lehet.

Nem csak a kényelmes sportolásra, hanem a teljesítményre is jó hatással van a segédeszköz nélküli tökéletes látás. Nem véletlenül választja egyre több sztársportoló is a lézeres szemműtétet.

Költségek

Ugyan egyben kifizetve soknak tűnik a lézeres látásjavítás ára, azonban a kontaktlencse viselése is jelentős havi kiadásokkal járhat. Aki sokat költ kontaktlencsére, annak akár néhány év alatt visszajöhet a szemműtét ára.