A lézeres szemműtét előnyei

A lézeres szemműtét előnyeiA lézeres látásjavítás népszerűsége folyamatosan növekszik a látásproblémákkal küzdő emberek körében, köszönhetően a folyamatosan fejlődő kezeléseknek és a lézeres szemműtétek előnyeinek.

A legnagyobb előnynek természetesen az tekinthető, hogy a látásjavító kezelést követőn el lehet hagyni a szemüveget, kontaktlencséket. A segédeszközös látás rengeteg problémával, kellemetlenséggel, folyamatos kompromisszumokkal jár. Le kell mondani bizonyos sportokról, tevékenységekről, amiket szabadon lehet űzni a szemműtét után.

A kezelés maga teljesen fájdalommentes, és csak a PRK jár néhány napos kellemetlen érzéssel a szemkezelést követően. A modern, kétlézeres (Femto, Visumax) kezelések előnye, hogy 1-2 nap után akár újra munkába lehet állni utánuk, így nem lesz szükség hosszú kihagyásra sem. Emellett ezek a kezelések jóval gyorsabb, mindössze néhány hónapos felépüléssel járnak.

A lézeres látásjavító kezelések sokak számára anyagi előnyöket is jelentenek. Azok, akik kontaktlencsét viselnek, gyakran havonta átlagosan akár 15-20 ezer forintot elkölthetnek kontaktlencsére, szemüvegre, szemészeti vizsgálatokra. Ekkora költségek mellett 1-2 év alatt el lehet költeni egy modern lézeres szemműtét árát is. Mivel a legtöbb klinika részletfizetési lehetőséget is biztosít, így nem is kell előre összegyűjteni az összeget, hanem csak el kell végeztetni a kezelést, és amit a kontaktlencsére költenél, azt a szemműtét törlesztésére lehet fordítani. Mindeközben természetesen már élvezni lehet a segédeszköz nélküli tökéletes látás minden előnyét.