Targonca vásárlási kisokos

Targonca vásárlási kisokosTargonca vásárlás esetén néhány fontos dolgok figyelembe kell venni, el kell dönteni, ha az igényeknek legjobban megfelelő targoncát szeretnéd megvásárolni.

Amit mindenképpen jól kell megválasztani, az a targonca teherbírása. A többi tényező közül sokat lehet helyettesíteni, pótolni másképp, azonban, ha kis teherbírású targoncát vásárolsz, akkor nagyobb áru esetén egy másik, nagyobb targoncára lesz szükség.

Hasonlóan figyelembe kell venni, hogy milyen magasra szeretnéd az árut felpakolni a targoncával. Adott esetben 10 méter feletti magasság is megoldható, viszont akkor speciális, tolóoszlopos targoncára lesz szükség. Ha csak néhány méteres polcok vannak az áruházban, raktárban, akkor az általános targoncák is jó megoldást fognak jelenteni.

A targonca meghajtása is fontos szempont vásárláskor. Itt már nem csak rád van bízva, hanem a jogszabályoknak is meg kell felelni. A dízel targoncákat kültéri árumozgatásra lehet használni, beltéren nem alkalmazhatók, ugyanis ezek a targoncák kormot, füstöt bocsátanak ki, és magas hanggal is működnek.

A benzines és gázos targoncák alacsony hanggal működnek, és nincs kibocsátott füst sem, ha szabad a használatuk beltéren, akkor jó megoldást jelentenek.

Sokkal jobb a helyzet elektromos targoncák esetén, ugyanis ezeket mindenhol lehet használni, üzem közben alig adnak ki hangot, nem kell őket gázzal tölteni, tankolni, hanem az akkumulátor hálózati áramról feltölthető bármikor, és még szakértelem sem kell ehhez.

A váltót tekintve érdemes a manuális váltót előnyben részesíteni, ha fontos, hogy meghibásodás esetén minél alacsonyabb legyen a javítás költsége. Az automata váltó viszont gyorsabb kezelést, munkavégzést tesz lehetővé.