A népszerű vadászkutya fajták

A népszerű vadászkutya fajtákA vadászathoz évszázadok óta hozzátartoznak a vadászkutyák, mint a vadászok legfőbb segítői. Számos vadászkutya fajta közül választhatunk, ugyanis az egyes fajták mind sajátos tulajdonsággal rendelkeznek.

Népszerű választás a rövidszőrű német vizsla, népszerűségét annak is köszönheti, hogy vízen és szárazföldön egyaránt kiválóan segíti a vadászatot. Nyomkövető feladatokat is kiválóan el tud látni, de madár elkapási feladatokra is tökéletes. Nagyon jó vadász tulajdonsága a rövidszőrű német vizslának, hogy amikor kiszagol egy vadat, akkor nem riasztja el, hanem megáll, és jelzi a vadásznak, hogy hol a vad.

A labrador retriever a sokoldalúságával vált az egyik legkedveltebb vadászkutyává. A labrador könnyen tanítható, intelligens, atletikus állatfajta, valamint kiválóan úszik. A labradorokat meg lehet arra is tanítani, hogy úgy tartsa a vadakat a szájában, hogy semmi kárt ne okozzon bennük.

A bloodhound a vadászatot legjobban szaglásával tudja segíteni, ugyanis napokkal korábbi nyomokat is képes kiszagolni. Nem csak vadászatban, hanem bűnüldözésben is fontos szerepet kap.

A tacskók már a 17. század óta segítik a vadászatot. Ugyan kicsi kutyáról van szó, de de kisebb állatok, pl. nyulak, rókák, borzok nyomkövetésére kiválóan alkalmas.