Megváltoztak az éttermi szokások a koronavírus miatt

Megváltoztak az éttermi szokások a koronavírus miattA koronavírus rengeteg különböző módon van hatással a mindennapi életre, az egyik ilyen terület az éttermi, étkezési szokások megváltozása.

A vírushelyzet előtt azok, akik étterembe jártak, ott is fogyasztották el az ételeket, gyakran egy belső térben. A lezárások alatt erre egyáltalán nem volt esély, azok feloldását követően is azonban sokkal kevesebben vannak, akik ezt a megoldást választják.

Helyette azonban megnövekedett azok száma, akik az éttermi fogyasztás helyett az ételrendelést választják. Az ételrendelés lehet online, de lehet saját felvétel is. Online rendelés esetén be sem kell fáradni az étterembe, hanem kiszállítják a megrendelt ételeket. Saját felvétel esetén nincs kiszállítás, hanem a megrendelt ételekért saját magunknak kell elmenni.

Nem csak az ételrendelés lett sokkal népszerűbb, hanem a nyílt térben történő étkezés is, amit elsősorban azok az éttermek tudnak kihasználni, melyek rendelkeznek kinti kiülős résszel. A nyílt terek népszerűségüket két dolognak köszönhetik, az egyik, hogy sokkal kisebb az esély a vírus terjedésére, mint zárt térben, a másik pedig a nyári időszak, aminek következtében az emberek a helyzettől függetlenül több időt szeretnek a szabadban eltölteni.

Nem csak az emberek, hanem az éttermek szokásai is megváltoztak. Egyre több étterem foglalkozik étel kiszállítással is. Korábban sok étterem tulajdonos gondolkodott úgy, hogy rontana az étterme megítélésén a kiszállítás, az igények azonban általában felülírják ezt a gondolkodásmódot.