A dísznövények a kertek, udvarok ékkövei

A dísznövények a kertek, udvarok ékköveiA kertészkedés sokak számára a zöldségtermesztésről, és esetleg a gyümölcsökről szólnak. Ez persze érthető, hiszen ezek a növények elfogyasztható vagy felhasználható termékekkel gazdagítják a tulajdonosukat. A kerti növényekhez azonban a dísznövények is hozzátartoznak, nem véletlenül.

A dísznövények, ahogy a nevük is mutatja, nem a termés miatt vannak, hanem kinézetük miatt. Ennek ellenére nagyon népszerűek akkor is, ha nincs lehetőség zöldségeket vagy gyümölcsöket termeszteni.

Rengeteg különböző dísznövény közül lehet választani, így mindenki megtalálhatja azokat a növényeket, melyek a saját ízléséhez és pl. a házhoz, udvarhoz a legjobban illeszkednek. Ezek a növények általában tapasztól őszig virágoznak, gyakran csak eddig is vannak kiültetve, vagy a szabadba kihelyezve. A telet pedig melegebb, fedett helyen töltik, pl. a pincében vagy a garázsban.

A dísznövényekkel díszített kertek, udvarok számos előnnyel szolgálnak. Az egyik ilyen, hogy segítenek a jobb közérzet biztosításában, ugyanis sokkal jobban érezzük magunkat, ha természetes zöld növényekkel vagyunk körülvéve.

A dísznövények gondozása kikapcsolódásnak is kiváló. Metszeni kell őket, öntözni, tápanyagokkal ellátni stb., és a sok odafigyelésnek az eredménye a nagyon jól mutató növények lesznek. Arról nem is beszélve, hogy a kikapcsolódás mellett a dísznövények nevelgetése csökkenti a stressz szintet is, és nagyon sokat tud segíteni a megfelelő feltöltődésben is.