Londoni szálláskeresési tanácsok

Ha külföldön próbálunk albérletet találni, akkor tisztában vagyunk vele, hogy az nem egyszerű feladat. Ha nem tudjuk, mire kell figyelni, hiába találunk olyan oldalt, ahol válogathatunk a lehetőségek között (pl. szállás London), akkor sem fogjuk tudni eldönteni, melyik a számunkra legjobb megoldás. Cikkünkben ehhez fogunk segítséget nyújtani.

Tanácsok

  • Költségvetés meghatározása: Az első lépés, hogy meghatározzuk, mennyit szeretnénk szállásra fordítani havonta. Londonban az albérletek heti díjban vannak megadva, arra figyeljünk, hogy egy havi költség nem 4*heti díj! Úgy kell számolni, hogy hadi díj*52/12.
  • Találjuk ki, melyik körzetben szeretnénk lakni. Ezt érdemes az árakhoz, munkavégzés/iskola helyéhez igazítani, hogy később spórolni tudjunk az utazási költségeken.
  • Döntsük el, mi a fontosabb: a lakás helye vagy felszereltsége. Könnyen lehet, hogy valamelyikből engednünk kell majd, érdemes előre eldönteni, hogy melyik legyen az.
  • Igények meghatározása: Teljes lakást szeretnénk bérelni, vagy elég egy szoba is? Több ismerőssel együtt keresünk, vagy egyedül? Ezen döntések függvényében kell majd a keresést végezni.
  • Bérlés előtt feltérképezés: Nem elég elhinni, amit mondanak a lakásról, a saját szemünkkel is le kell ellenőrizni az állapotokat, hogy a szerződés aláírása előtt kiderüljenek az esetleges problémák.