Autóápolási, karbantartási módszerek

Autóápolási, karbantartási módszerekAkik rendelkeznek autóval már tudják, hogy az autó fenntartásának jelentős részét teszi ki az autó ápolása, rendszeres karbantartása. Ezek a teendők ugyan időt és pénzt is megkövetelnek, azonban hosszú távon sokkal jobban jársz, ha rendszeresen karbantartod, ápolod járművedet, ugyanis így meg tudod előzni a komolyabb, nagy összegeket igénylő problémákat. Lássuk, milyen autóápolási módszerek közül válogathatsz.

A szélvédő rendszeres tisztítása

Nem nagy feladat letisztítani az autó szélvédőjét, és nagy problémákat lehet vele megelőzni, ugyanis a koszos szélvédő balesetveszélyes lehet. Ha nem autómosóban tisztíttatod autódat, hanem saját magad mosod le, akkor autóápolási termékeket vásárolhatsz akár webáruházból is, így ki se kell mozdulnod miattuk.

Kerék levegőnyomás mérése

Szintén nem igényel sok időt a kerekekben levő nyomás mérése. Nem mindenkinek van persze otthon nyomásmérője, de tankoláskor a benzinkúton meg lehet ezt ejteni. A megfelelő nyomás szükséges ahhoz, hogy biztonságosan tudj autózni. Emellett a megfelelő keréknyomás hozzájárul a gumik élettartalmának növeléséhez és az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztáshoz is.

Olajszint rendszeres ellenőrzése

Az olajszint egy olyan jellemző, amit sokan elfelejtenek rendszeresen figyelni, ugyanis a motorháztető felnyitását és a manuális ellenőrzést igényli. Ha nincs elegendő olaj a rendszerben, akkor az komoly problémákhoz, a motor meghibásodásához vezethet, így mindenképpen figyelni kell rendszeresen, hogy van-e elegendő olaj az autódban.