Cégkivonat igénylése azonnal: a lehetőségek

Cégkivonat igénylése azonnal: a lehetőségekA céges ügyek intézéséhez gyakran van szükség azonnali cégkivonat beszerzésre. Szerencsére erre ma már mindenkinek lehetősége van, nem csak azoknak, akik cégbírósághoz közel tartózkodnak éppen. Lássuk, hogyan lehet azonnal cégkivonatot beszerezni.

Nem mindegy a cégkivonat típusa

Három nagy csoportot különböztethetünk meg a cégkivonat típusát tekintve: ingyenes, hiteles és közhiteles cégkivonat. A három csoport közül a közhiteles mindig papír alapon, fizikai formában érkezik, így ezt ugyan igényelni tudjuk azonnal, de a megérkezésre várni kell.

Mi kell az azonnali igényléshez?

Ha nincs szükség közhiteles cégkivonatra, akkor pár percen belül hozzájuthatunk a szükséges cégkivonathoz. Ingyenes cégkivonat esetén maximum egy e-mail címre lesz szükségünk, amire kérni tudjuk az iratot. Ha hiteles cégkivonatot szeretnénk azonnal, akkor egy bankkártyát is elő kell készítenünk a bankkártyás fizetéshez.

A cégkivonat igénylés menete

Ha megfelelően előkészültünk, akkor néhány lépés választ már csak el minket a cégkivonat megérkezésétől. Köszönhetően a különböző hivatalos disztribútoroknak, több weboldalon keresztül lehet ma már cégkivonatot, cégmásolatot igényelni. Felkeresünk egy ilyen oldalt, a cégkereső segítségével kiválasztjuk az adott céget (általában cégnév, cégjegyzékszám vagy adószám alapján), és kosárba helyezzük azt a típusú iratot, amire szükségünk van. Ezután csak saját adatainkat, e-mail címünket kell megadni, majd bankkártyás fizetéssel vásárolni, és szinte azonnal megérkezik a hiteles cégkivonat, amit aztán fel is tudunk használni.