Érdemes jogi tanácsot kérni az adatvédelemmel kapcsolatban

Érdemes jogi tanácsot kérni az adatvédelemmel kapcsolatbanA GDPR 2018-as bevezetése óta egyre több cég, vállalkozás jött rá arra, hogy adatvédelmi előírások vonatkoznak a saját vállalkozásra is. Ilyenkor az első ötlet általában az szokott lenni, hogy a cég saját maga próbálja megoldani az adatvédelmi teendőket, az adatvédelmi szabályzat elkészítését. Ez azonban általában nem jelent jó megoldást.

Az adatvédelmi szabályzat másolása

A leggyakoribb probléma az adatvédelmi, adatkezelési szabályzat másolása. Ha körülnézel az interneten, számtalan szabályzatot találhatsz az egyes céges honlapokon. Adatvédelem esetén azonban ahány honlap, ahány cég, annyi különböző adatkezelés.

Jogi tanács, jogi szakértő

Az adatvédelmi előírásokat jogszabályok szabályozzák, ami azt jelenti, hogy ha biztosra akarsz menni, akkor jogi ismeretekkel rendelkező személytől, cégtől kérj segítséget. Először is ezek a cégek ismerik a jogszabályokat, az előírásokat. Ez azt jelenti, hogy nem kell félinformációkra hagyatkozni, nem kell abban bízni, hogy ahonnan másolod a szabályzatod, jól készítette el a sajátját.

A jogi tanácsadók nem csak az adatvédelmi szabályzat elkészítésében segítenek, hanem abban is, hogy vállalkozásod megfeleljen a GDPR minden egyes követelményének, előírásának. Ez többek között a jogszabályoknak megfelelő adatkezeléseket, az adatok biztonságos tárolását, szállítását, valamint a megfelelő adatkezelői, adatfeldolgozói szerződések megkötését jelenti.