Pécs látnivalói, nevezetességei

Pécs látnivalói, nevezetességeiPécs hazánk egyik legnagyobb, legnépszerűbb városa, rengetegen látogatják meg évről évre. Ezt a rengeteg látogatót szolgálják ki a pécsi szállások, melyek tömve vannak szinte az év egészében. De miket is érdemes meglátogatni, megnézni Pécsen?

A talán legnépszerűbb látnivaló a Pécsi Székesegyház, amely több mint száz éve nyerte el végleges formáját, több évszázad stílusjegyeit hordozza magán. Nevezik vártemplomnak, vagy bazilikának is.

Szintén rendkívül népszerű a város főtere, a Széchenyi Tér. A tér a középkorban a város piacterének számított, ma a környék 12 utcáját köti össze. A téren több látványosság is megtalálható, ilyenek pl. a városháza, a megyeháza, a Zsolnay kút, az Irgalmas-rendi templom és Hunyadi János bronz lovas szobra is.

A 2010-es Európa Kulturális Projekt keretein belül kerül felépítésre a Zsolnay Kulturális Negyed, amely a város egyik különleges látnivalója.

Pécsen található meg hazánk legmagasabb épülete, e Pécsi TV-torony is. Az építmény 197 méter magas, ráadásul a Mecsekben található, az 535 méter magas Misina tetején. A TV-torony látogatható, fel lehet menni, ahonnan rendkívüli kilátás nyílik a városra.

A Pécsi Állatkert is kedvelt látnivaló, különösen a kisgyermekes családok számára. Az állatkert a Mecsek oldalában található, éppen a TV-torony alatt.