Nem éri meg ingyenes cégkivonatot igényelni

Nem éri meg ingyenes cégkivonatot igényelniCégkivonatok igénylése előtt gyakran felmerül a kérdés, hogy miért fizessünk a dokumentumért, ha ingyenes változatban is elérhető. Az ingyenes cégkivonat azonban számos korláttal, problémával rendelkezik, melyek azt vonják magukkal, hogy az esetek túlnyomó többségében nem éri meg ingyenes változatot beszerezni.

Az egyik ilyen probléma, hogy bármilyen hivatalos ügyintézéshez kell a dokumentum, nem fogják az ingyenes változatot elfogadni. Ennek egyszerű oka van, mégpedig az, hogy ingyenes cégkivonat esetén nem biztosítja semmi azt, hogy a dokumentum a jelenlegi valós adatokat tartalmazza. Pont emiatt nem csak ingyenes dokumentumot nem fogadnak el hivatalos ügyintézésnél, hanem 30 napnál régebbi hiteles cégkivonatot sem.

Ha céges ügyintézéshez mindenképpen hiteles cégkivonat kell, akkor már csak a tájékozódás marad, amire az ingyenes változat megfelelő. Tájékozódásra is csak használjuk az ingyenes cégkivonatot, ha egyáltalán nem fontos, hogy mikori adatokat tartalmaz a dokumentum. Ha fontos, akkor a legolcsóbb hiteles cégkivonat sokkal jobban megéri, még akkor is, ha fizetnünk kell érte. Pl. ha egy céges partnert, ha egy másik vállalkozást szeretnél leellenőrizni, akkor nem engedheted meg magadnak, hogy akár hónapokkal ezelőtti információk alapján hozz fontos döntéseket. Jobban jársz, ha kifizeted a pár ezer forintot az aktuális, hiteles információkért.